skip to Main Content
Jamin Fissa Ronnie Flex

Met snoep strooien tijdens de Jamin Fissa

Zet enkele ‘lekkere mannen’ (niet mijn woorden) op het podium, beloof dat je met snoepgoed gaat strooien en je weet als organisator dat je zaal vol zal stromen met enthousiaste jongeren. Zo werd ik ook gekoppeld aan het festijn. Grapje hoor. AT Bookings vroeg mij de fotografie te doen, aftermovie en ter plekke snappy content te monteren voor op social media. Geen probleem natuurlijk! Vooral niet als er snoep in het spel is.
Lees Meer
Videoclip HeavyLight Ghosts On The Run

Autopech en cameraleed

Een oververhitte auto, een losse uitlaat en een stukgevallen camera. Dingen waar je niet echt op zit te wachten als je de nieuwe videoclip van HeavyLight aan het schieten bent. In de Ardennen en in Duitsland. Best ver weg van huis dus. Het begon allemaal heel leuk, met goede ideeën en het uittesten van de Polaroid-camera. Maar het ging al gauw mis… Een paar maanden geleden werd ik gebeld door Allart Hoekstra. Allart is de gitarist van HeavyLight, een rockband uit Rotterdam.
Lees Meer
Harpconcert Lavinia Meijer

Luchtige harpmuziek in een technobunker

Eén harpiste, in een betonnen bunker, met publiek dat met gesloten ogen zit te luisteren. Klinkt niet echt als een knetterend feestje zoals we die gewend zijn. Harpiste Lavinia Meijer heeft al tientallen prijzen op haar naam staan en presenteerde in november haar nieuwe album The Glass Effect. Sony Music vroeg mij een aftermovie en liveregistratie te maken. Maar hoe breng je zoiets energiek over op beeld, zodat het interessant blijft voor de kijker?
Lees Meer
Totally Summer The Reunion

Het einde van de zomer vier je met opblaasdieren en top dj’s

Wist je dat een Durum Döner nog lekkerder smaakt om 06:00 uur ’s ochtends? Ik ook niet. Die ontdekking deed ik nadat ik van tien uur ’s avonds tot diep in de ochtend had staan filmen op het Totally Summer The Reunion festival in het Klokgebouw Eindhoven. Een lange, energievretende en toch energieke nacht die weer eens begon door een oproep op Facebook. Gewapend met zes flinke blikken Red Bull ging ik...
Lees Meer
Videoclip Willeke Alberti Overdag Karel

Filmen in een travestietenbar met Willeke Alberti

Ik stond er zelf ook even van te kijken toen ik vorige maand tussen zes travestieten de nieuwe videoclip van oma Willeke stond te schieten. Speciaal voor de Gay-pride 2016 schreef ‘homomoeder’ Willeke een lied over ‘Overdag Karel’: een barman die zich ’s avonds in de kelder van zijn kroeg achter de stapels kratten bier omtovert tot een vrouw, Karoline. En daar stond ik dan. Al swingend met mijn camera tussen de regenboogglitters en roze boa’s...
Lees Meer
Augustus Is Bruiloftenmaand Dion De Jong

Augustus is Bruiloftenmaand

Het blijft natuurlijk altijd een gok in Nederland, maar over het algemeen is augustus wel een goede maand als je wilt genieten van mooi weer. Of als je in de zon je jawoord wilt geven. Dat is toch iets romantischer dan in de stromende regen of een genadeloos koude sneeuwstorm. Vorig jaar waren er in Nederland meer dan 6.400 trouwerijen, waarvan de meeste in de zomermaanden. Nou, dat was te zien in mijn agenda! Ik reisde in augustus (oké en ook juli) door heel Nederland om prachtige bruiloften vast te leggen.
Lees Meer
Dion De Jong Fotograaf Filmmaker Tilburg

Van vuilnisman naar professioneel fotograaf en filmmaker

Geloof het of niet, maar ik wilde niet altijd al professioneel fotograaf en filmmaker worden. Toen ik nog klein was, wilde ik ‘later als ik groot ben’ leven in een strandhutje met mijn gitaar en een goede fles whisky. Er is zelfs een periode geweest rond mijn vijfde levensjaar dat ik vuilnisman wilde worden. En ik heb vier jaar lang een opleiding gevolgd tot professioneel muzikant om de nieuwe John Mayer te worden. Maar nu ik eenmaal ben afgestudeerd en mijn nieuwe website in film en fotografie is gelanceerd, kan ik me volledig richten op mijn nieuwe – meer realistische – droom.
Lees Meer
Contact
close slider

    Uw Naam (verplicht)

    Uw E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw Bericht