skip to Main Content
Florida Bruiloft

Florida: bruiloft, paparazzi en sakerituelen met oma

Wat was het een mooie bruiloft. Het is altijd mooi meegenomen als de bruid en bruidegom beide ‘ja’ zeggen, toch bevorderlijk voor het feestje nadien, maar alles daaromheen was ook super indrukwekkend. En gelukkig heb ik geen ruzie gekregen met het bruidspaar omdat ik tijdens de romantische dienst als een fanatieke paparazzo erop los stond te klikken.

Na een uitgebreide, wekenlange voorbereiding – ik had mijn huiswerk goed gedaan voor de reis naar Florida (link naar vorige blog) – stapte ik samen met Vivian in het vliegtuig naar het zonnige zuidoosten van Amerika. Ook leuk: de koffers waren inclusief apparatuur PRECIES 23 kilo.

Eén grammetje meer en we hadden moeten kiezen tussen mijn Sony A7rII en de toilettas van Viv. Maar nee, alles mocht mee op reis.

Na acht uur kaartspelletjes spelen en drie films kijken (Hacksaw Ridge en twee die me totaal niet zijn bijgebleven), landden we in Atlanta – het grootste vliegveld ter wereld, en gelukkig maar, want we moesten vijf uur wachten op de volgende vlucht naar Jacksonville. Een biertje maakte al dat wachten meer dan goed.

Cruisen door Florida

Bruidegom Andrée, de zoon van de achterneef van mijn vader (weet je nog?), haalde ons op in Jacksonville in een extreem gave jeep waarmee we na de bruiloft 2500 kilometer door Florida zouden gaan cruisen (inclusief versiering).

Wakeboarden in Orlando, zeilen, kajakken en naar Everglades in Naples, slapen in een super crappy hotel in Tampa, snorkelen in Key West…

O ja, maar we kwamen voor die bruiloft natuurlijk.

Andrée zette ons af bij het Mariott hotel in Jacksonville. Na één slapeloze nacht regelde ik een upgrade naar een kamer waar we niét naast zes gigantische airco-units moesten slapen. Wat een stilte. Wel zo fijn, want ik wilde graag fit zijn tijdens de bruiloft. Je foto’s zijn een stuk scherper (de nieuwe 24 70 en 70 200 lenzen stelden overigens razendsnel scherp!) als je niet staat te trillen door slaapgebrek.

Bakken fastfood en flessen bubbels

Nadat we uitgebreid het zwembad hadden getest, de wave surfing baan hadden geïnspecteerd, een potje hadden gespeeld op de mini golf course, was het tijd voor een overleg met het bruidspaar, doorloop in de kerk en genoeg bier en wijn inslaan voor het feest.  

En toen brak de grote dag aan. Vroeg in de ochtend taaiden we af naar Bowing Oaks Plantation (de trouwlocatie) om de voorbereiding van de dames en heren vast te leggen. De dienst in de kerk (Our Lady Star of the Sea Catholic Church | Ponte Vedra Beach) was vervolgens een stuk traditioneler en strakker dan het moment tijdens de voorbereiding dat de mannen een bak fastfood verwerkten en de vrouwen de bubbels hadden ontdekt. Maar ook erg mooi.

florida bruiloft

florida bruiloft

Ik moest wel heel erg goed opletten om niet op het verkeerde moment op de verkeerde plek te staan tijdens de ceremonie. Dat is goed plannen, want voor de beste foto’s moest ik soms wel stiekem op plekken lopen waar dat eigenlijk niet mocht. Gelukkig geen ruzie gekregen.

florida bruiloft

Paspoort problemen

Na het jawoord, fotoshoot, borrel en felicitaties: tijd voor feest! We hebben allemaal vast wel eens een bijzonder trouwfeestje bijgewoond – introductie van het verse bruidspaar, superieur eten, ontroerende speeches, bruidsboeket gooien, stoelendans – maar niet altijd ben je getuige van een sakeritueel met oma.

florida bruiloft

Zesduizend foto’s verder – waarvan 10% geschikt en opgeleverd – en we waren klaar voor de afterparty. Yes!

Als je je paspoort had meegenomen, ja. Die lag dus nog netjes in het hotel. Maar geen probleem, want na zo’n slopende dag is een luxe bed ook een soort afterparty. Bovendien wilde ik zo snel mogelijk de cloud-verbinding met Tilburg aanzetten. Alle foto’s werden gebackupped naar mijn eigen server. Mocht er plotseling iets misgaan met mijn laptop en dubbele backup… Maar alles ging goed! En ik heb een overweldigend lief bedankje van het bruidspaar als bewijs: “They are all so beautiful and I can’t stop looking through them. They are really awesome! Really, we are so happy and they are unbelievable! You are quite talented. Our parents were amazed! They love them”.

Meer bruiloftfoto’s zien? Klik hier!