skip to Main Content
Cameraset Huiswerk Sunshine State Florida Bruiloft

Huiswerk maken voor een bruiloftklus in The Sunshine State

Florida: oneindig veel zon, zee en strand. The Sunshine State. Met zijn eindeloze stranden is Florida de meest betoverende staat van Amerika. Ik mag dit zeggen, want ik ben er onlangs geweest. Ja, dat lees je goed! Samen met Vivian ging ik op avontuur voor een bruiloft in Florida. Maar voor we het fabulous leven van Florida binnenstapten, moesten we ons nog even flink voorbereiden.

Andrée, de zoon van de achterneef van mijn vader (volg je me nog?), ging op 8 juli trouwen. Hij en zijn bruid zijn gek op mijn foto’s en hebben mij gevraagd om de bruiloft te komen fotograferen. Een heel erg mooi compliment, want ik moest daarvoor speciaal worden overgevlogen vanuit Nederland! Special delivery.

Na zijn overdonderende telefoontje en Vivian en ik drie rondjes door ons huis hebben gesprongen, konden we rustig beginnen aan het vele uitzoekwerk en geregel. Tickets boeken, een reisplanning maken, ESTA aanvragen, apparatuur regelen… En natuurlijk de duizend dingen die ik op dat moment vergat maar gaandeweg opborrelden.

huiswerk sunshine state Florida bruiloft

Mijn belangrijkste bagage op zo’n trip mag natuurlijk niet zomaar zoekraken – of erger nog, stuk gaan tussen alle andere, zware koffers. Daarom wilde ik per se mijn fotoapparatuur meenemen als handbagage. Speciaal daarvoor heb ik een mooie trolley gekocht van het merk Lowepro PhotoStream RL 150 Zwart trolley. Deze heb ik al eerder met succes gebruikt voor mijn reis naar Gran Canaria voor de clip van Mart Hoogkamer (al 130.000 keer bekeken!) en naar de Alpe d’Huez.

Wat voor apparatuur heb je nodig voor zo’n bijzondere bruiloftklus? Nou, omdat dit avontuur next level is en je in Florida niet heel makkelijk apparatuur kunt huren, heb ik besloten mijn fotoset te upgraden. Ik rock nu een Sony A7rII, met 16-35, 24-70 en 70-200 lens. Het hele pretpakket. Flink verschil met de Canon 5dmkII en III. Waarom nou Sony en geen Canon? Ik film ook met Sony. Nu heb ik een universele set. En de Canon als extra.

Dus ik ga op reis en neem mee :

cameraset huiswerk sunshine state Florida bruiloft

Koffer ingepakt, check! Nu mocht het dagdromen echt beginnen. Want die bruiloft is natuurlijk een prachtig excuus om samen met Vivian een kijkje te nemen in de States (Orlando, Daytona Beach, Naples, Miami, Key West – de Everglades met krokodillen, waterparken en dinosaurus musea, noem het maar op…). De bruiloft is in Jacksonville – dus daar begonnen we! Enorm tof om een echte Amerikaanse bruiloft te mogen vastleggen. Ik kon me daar op dat moment nog weinig bij voorstellen, maar kon niet wachten om m’n camera’s flink aan het werk te zetten…

Wil je het resultaat zien en lezen hoe onze reis is gegaan? Houd mijn website en blog in de gaten!