skip to Main Content
Jamin Fissa Ronnie Flex

Snoep strooien tijdens de Jamin Fissa

Wat is het eerste waar je aan denkt als je ‘Jamin’ ziet staan? Ik aan chocolade, ijs en van die bakken vol gekleurde snoepwormen. En sinds kort de Twizzl: het eigen ijsje van Ronnie Flex. Want om deze mix van zoetigheid te promoten, werd de grote Jamin Fissa in het leven geroepen. En ik was de gelukkige om deze bijzonder vette avond vast te leggen op beeld.

Zet enkele ‘lekkere mannen’ (niet mijn woorden) op het podium, beloof dat je met snoepgoed gaat strooien en je weet als organisator dat je zaal vol zal stromen met enthousiaste jongeren. Zo werd ik ook gekoppeld aan het festijn. Grapje hoor. AT Bookings vroeg mij de fotografie te doen, aftermovie en ter plekke snappy content te monteren voor op social media. Geen probleem natuurlijk! Vooral niet als er snoep in het spel is.

In een afgeladen 013 in Tilburg stonden Buddy Vedder, Stuk TV, B-Brave (pre break-up) en oude bekende Ronnie Flex op het podium. Ronnie introduceerde die avond de nieuwste aanwinst van Jamin: de Twizzle. Een energiek gevulde avond. Met tussendoor ‘candy challenges’ waarbij mensen uit het publiek bepaalde uitdagingen moesten aangaan op het podium. Bijvoorbeeld in de vorm van een soort gekke quiz waarbij ze bij elk foute antwoord een eigenaardig snoepje moesten eten. En heb jij wel eens een Mouth Guard gedragen? Met zo’n ding in je mond wordt praten en eten bijna onmogelijk. Nou, probeer dan maar eens snoep te eten.

Jamin Fissa ronnie flex

Sugar rush

Genoeg leuke gebeurtenissen om toffe content van te maken dus! Wel een flink karwei om voor te bereiden. Fotografie, video, direct content voor op social media én een live feed op scherm. Dat lukt me zelfs met een sugar rush niet in m’n eentje. Daarom had ik Richard Brusse & Eric Zwiers (film) en Ruud Hofman (editing) ingeschakeld. Gaaf om te zien hoe alle mooie momenten op het podium meteen tot leven kwamen dankzij de editor op locatie.

Jamin Fissa ronnie flex

Ik ga nu dus even heel ijdel mezelf quoten, maar in Focus Magazine zei ik onlangs: ‘het is een droom van mij om een bedrijf te hebben waarin ik uiteindelijk ook andere fotografen/filmmakers kan aansturen’. Die droom is dus tijdens de Jamin Fissa best een beetje uitgekomen. En daar ben ik trots op. Ik mocht een grote club creatievellingen aansturen – die juist heel zelfstandig te werk gingen, want iedereen had een mooi eigen afgebakende taak om te doen. Zo krijg je smaakvol, verschillend materiaal.

Benieuwd naar de beelden van dit lekkere feestje? Kijk hier!

Gear: A7sII, Fs5, canon 5dmk4. Zhyun Crane. Dji Ronin