skip to Main Content
Terugblik 2016 Dion De Jong

1460 bakjes koffie en 50.000 kilometer – terugblik op 2016

Het voelt alsof ik in 2016 vijf jaar in één jaar heb geprobeerd te proppen. Ik heb zo bizar veel gewerkt en gezien door de lens van mijn camera’s, terwijl ik halverwege datzelfde jaar pas mijn diploma kon ophalen bij de Rockacademie. Om niet zo’n lang verslag te schrijven dat het alweer 2018 is tegen de tijd dat je klaar bent (want laten we eerlijk zijn – een terugblik in maart is al wat gek), heb ik mijn jaar in punten en belangrijkste gebeurtenissen opgedeeld. Blik samen met mij terug op een fantastisch jaar!

2016 in 16 zinnen

Behaalde diploma’s: 1
Kapotte camera’s: 1
Gerepareerde camera’s: 1
Kapotte auto’s: 2
Gerepareerde auto’s: 2
Festivals: 3
Concerten: 4
Aantal blogs: 9
Videoclips: 9
Bruiloften: 10
Totaal aantal klussen: 65
Aantal bakjes koffie: 1460 
Aantal KM: 50.000
Foto’s: minstens 25000
Meeste aantal views op YouTube: >100.000!
Aantal slapeloze nachtjes: geen idee, ben de tel kwijtgeraakt

2016 was het jaar van…

… een nieuwe website, nieuw logo en het echte begin van mijn onderneming ‘Dion de Jong’.
… uitbreiden met een tweede computer en het niet meer allemaal in m’n eentje kunnen doen.
… afstuderen aan de Rockacademie.
… samenwonen met Vivian.
… écht kunnen leven van mijn eigen onderneming.
… veel en toenemend vertrouwen van afnemers van bands en particulieren, maar ook de grotere bedrijven in de muziekwereld en entertainmentindustrie.
… vier dagen vakantie! Maar dat halen we dit jaar in: in juli gaan we naar Florida voor een bruiloft!
… twee op maat gebouwde computers om efficiënt 4k materiaal te renderen.
… stage bij Set Vexy (Vrienden van Amstel live, Within Temptation in de 013, Amsterdam Music Festival, MIKA, et cetera).
… niet alleen lessen volgen op Fontys Hogeschool, maar ook filmwerk voor ze mogen doen.
… filmen en fotograferen in Zwitserland, Nederland (overduidelijk), België en Duitsland.
… het leiden van een zeer last-minute aftermovieproductieteam voor het Buitenwesten festival in Amsterdam.
… filmen op Paaspop.
… winnen van een creativiteitsprijs!
… fotograferen van communies
… drie dagen fotograferen voor SPRING GDS in Scheveningen!
… 4k filmen, stabilisatie-apparatuur, nieuwe filmlampen, mobiele audio studio. Oftewel: het jaar van flinke investeringen in apparatuur!

 

Hoogtepunten van 2016

Voor mij staat 2016 in het teken van het fotograferen van promoverende mensen. Ook mocht ik zanger Ronnie Flex vastleggen op beeld tijdens zijn grote show in Ahoy, ik maakte een live registratie van harpiste Lavinia Meijer en ik maakte met Sony Music twee videoclips voor Willeke Alberti. Eén in een travestieten-bar (Overdag Karel) en een op de Amsterdamse grachten met Willeke en Mart Hoogkamer (deze is inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube!). Maar ik heb ook ontelbaar veel indrukwekkende emoties vastgelegd op bruiloften. Een intens jaar!