skip to Main Content
Totally Summer The Reunion

Foto van Twycer

Het einde van de zomer vier je met opblaasdieren en top dj’s

Aftermovie Totally Summer The Reunion

Wist je dat een Durum Döner nog lekkerder smaakt om 06:00 uur ’s ochtends? Ik ook niet. Die ontdekking deed ik nadat ik van tien uur ’s avonds tot diep in de ochtend had staan filmen op het Totally Summer The Reunion festival in het Klokgebouw Eindhoven. Een lange, energievretende en toch energieke nacht die weer eens begon door een oproep op Facebook.

Gewapend met zes flinke blikken Red Bull ging ik zaterdag 1 oktober op weg naar Eindhoven. Ik vertrok vanaf het huis van mijn ouders in Schalkwijk en Roy de Ruiter vanuit Houten – ja, dat ligt naast elkaar. We hebben elkaar uiteindelijk ontmoet op de snelweg terwijl we met elkaar aan het bellen waren (handsfree hoor, geen zorgen).

Even een korte uitleg, voordat we de feestzaal instappen. Roy de Ruiter had een oproep geplaatst in de Facebook-groep ‘videomattie’. Roy werkt voor Sundio (van de merken Sunweb, GoGo en Eliza Was Here). Hij was op zoek naar een extra cameraman voor het festival van Totally Summer. Ik reageerde daarop met een link naar de Buiten Westen aftermovie en uit alle aanmeldingen koos hij mij uit om hem te helpen met filmen en monteren.

Opblaasdieren

Terug naar Eindhoven. In de te vette locatie, het Klokgebouw, stroomde het langzaam vol met duizenden jongeren. The Reunion is dus een festival waar iedereen na het einde van de zomer hard kan feesten met alle vakantievrienden en reisleiders. Een feestje is natuurlijk geen écht feestje zonder een dikke line-up en die bestond uit onder andere Lil Kleine, The Partysquad, Girls Love DJ’s en Ronnie Flex. Niet echt de minste namen!

Flink gefeest werd er zeker. Je zou denken dat het officiële einde van de zomer een verdrietig gevoel bij je losmaakt, maar deze ex-vakantiegangers zagen er allesbehalve ongelukkig uit. FeestDJruud gooide zijn bekende opblaasdieren nog even de zaal in, er werd driftig gezwaaid met van die lichtgevende zwaaistokdingen en het werd een waar gekkenhuis.

Tot 6 uur ’s ochtends dus.

Ik was blij dat ik onderweg nog even was gestopt bij het tankstation voor wat blikken Red Bull – die had ik echt nodig. De schoonmakers de volgende dag denk ik trouwens ook, want man, wat laat iedereen een troep achter na zo’n feest:


Inbussleuteltjes en kleurcodes

De mensen van Sundio hadden veel gear mee, waaronder een stuk of vier camera’s. Ik filmde met mijn eigen camera, maar mocht ook rondlopen met hun Movi M5: een hele gave, luxe soort Ronin – behalve dat ‘ie een stuk duurder en lichter is, is ‘ie praktisch hetzelfde. Dankzij een inbussleuteltje van de techniekafdeling in het Klokgebouw (die was Sundio vergeten) kreeg ik de Movi aan de praat en konden we prachtige beelden schieten.

Na een zeer welverdiend broodje Durum Döner gingen we om 6 uur ’s ochtends tevreden terug naar huis. Even een paar uur bijslapen en hop, meteen aan de slag om al het materiaal te sorteren. De files waren al gesorteerd op tijd, dus alle bestanden tussen bijvoorbeeld 00:00 en 02:00 stonden in een aparte map. Van al die mappen heb ik sequences (montage-tijdlijnen) gemaakt in Adobe Premiere, alle goede stukjes uitgesorteerd en alle verschillende onderdelen een eigen kleurcode gegeven. Alle Movi-shots waren bijvoorbeeld groen en alle dansshots kregen de kleurcode oranje.

Het was al met al best wel pittig. Na het afronden van deze opdracht werd ik ook bijna meteen ziek. Maar dat had vast niets met die Durum Döner te maken.

Benieuwd hoe dit knotsgekke reüniefeest er van dichtbij uitzag? Bekijk dan hieronder de video die ik samen met Sundio heb gemaakt.

Wat vind jij van de aftermovie van Totally Summer The Reunion?

Gear: Movi M5, Sony A7sII, FS7
Techniek: Echt proberen me tussen het publiek te wurmen met mijn camera, de artiesten van dichtbij filmen en gave ‘shout outs’ uitlokken bij het publiek, wakker blijven