skip to Main Content
Augustus Is Bruiloftenmaand Dion De Jong

Augustus is Bruiloftenmaand

Een zomer vol bruiloften

Het blijft natuurlijk altijd een gok in Nederland, maar over het algemeen is augustus wel een  goede maand als je wilt genieten van mooi weer. Of als je in de zon je jawoord wilt geven. Dat is toch iets romantischer dan in de stromende regen of een genadeloos koude sneeuwstorm. Vorig jaar waren er in Nederland meer dan 6.400 trouwerijen, waarvan de meeste in de zomermaanden. Nou, dat was te zien in mijn agenda! Ik reisde in augustus (oké en ook juli) door heel Nederland om prachtige bruiloften vast te leggen.

Rode Ford Mustang

Bruiloft Pim & Laura

Voor deze bruiloft moest ik hélemaal naar het mooie Zeeland. Op 1 juli trouwden Pim en Laura letterlijk aan het eind van hun straat. Lieve mensen, nuchter, stoer én met een héle gave rode Ford Mustang. Veel mensen vinden het moment dat de bruidegom de bruid voor het eerst ziet het mooiste moment van zo’n trouwerij, maar dat heb ik dus als de oude auto’s in beeld komen ;-). Het weer hielp ons een handje die dag: de hele dag was het zonnig en precies op het moment dat we bij de laatste locatie naar binnen gingen, begon het heel hard te regenen. Perfecte timing!
Reactie bruidspaar: “Hallo Dion, het album is echt super! We zijn er heel erg blij mee. Heel erg bedankt voor het maken van de foto’s op onze bruiloft. Wie weet tot ziens! Groetjes, Pim en Laura.”

bruiloft augustus ford mustangaugustus is bruiloftenmaand ford mustang

Trouwautopech

Bruiloft Pim & Ileana

De eerste bruiloft van de maand was die van Pim en Ileana. Mensen die op mijn pad zijn gekomen door weer een andere trouwerij, namelijk die van Serena en Tugrul: een prachtige bruiloft met Turkse invloeden en ze reden in zo’n hele mooie, oude Citroën DS ;-).  Dus op 8 augustus was ik bij het theehuis in Cruquius om de bruiloft van Pim en Ileana te fotograferen. Man, het zat ze niet allemaal mee die dag. De trouwauto startte niet en dat leidde tot een hoop stress. Oh en de zomer is leuk, maar die zon maakt het me soms ook wel heel moeilijk: sommige mensen zaten in de schaduw en anderen zaten in de super felle zon. Een leuke uitdaging voor de nabewerking…
Reactie bruidspaar: “Hoi Dion. Dank voor de foto’s, we zijn er echt super blij mee!”

bruiloft augustus zomer vol bruiloften

augustus is bruiloftenmaand

Duiken in Amsterdam

Bruiloft Hester & Robert-Jan

Hester en Robert-Jan waren ook aanwezig in Frankrijk bij mijn allereerste bruiloft als fotograaf (link naar blog). Ze vonden het leuk hoe ik ook de kleine momenten wist vast te leggen tussen de gasten onderling. Mijn foto’s waren volgens hun spontaan en niet geposeerd. Mooi compliment! Hester en Robert-Jan zijn hele lieve mensen en je kon aan alles zien hoe oprecht blij ze met elkaar zijn. Ze hadden als doel om 20 augustus een ontspannen en leuke avond te hebben met z’n allen en dat is ze absoluut gelukt! Elke bruiloft is natuurlijk persoonlijk, maar deze had nog een extra ‘eigen’ tintje. De bruid en bruidegom zijn allebei gek van duiken, dus hadden hun vrienden na de ceremonie tussen het Lloyd Hotel en de feestlocatie (aan de overkant van de straat) een ‘onderwaterpassage’ gecreëerd. De enige onruststoker op de bruiloft was ik zelf. Er was een trap naar een mooi balkon waarvan ik goede foto’s kan maken van de ceremonie, maar bij elke trede klonk het alsof er een stuk bos werd omgezaagd. Die trap heb ik dus maar één keertje gebruikt.
Reactie bruidspaar: “Hoi Dion. Wat een geweldige foto’s! Heel hartelijk dank voor je geweldige werk en tips. Als je wilt, kun je natuurlijk onze foto’s op je website gebruiken. We houden je werk in de gaten en wie weet tot ziens! Nogmaals bedankt. Hester en Robert Jan.”

augustus is bruiloftenmaand

augustus is bruiloftenmaand

Een blind date met Miss België

Bruiloft Maaike & Ivan

Op 26 augustus, de dag van hun bruiloft, ontmoette ik Maaike en Ivan voor het eerst. Een soort blind date dus. Een heel geslaagde date, kan ik wel vertellen, want het was een enorm gave bruiloft op een dakterras middenin het drukke Amsterdam. Er waren Ubers geregeld voor mij en Richard Brusse, videograaf en mijn partner in crime, om snel te kunnen schakelen tussen alle verschillende locaties. Bij een mooie bruiloft hoort natuurlijk ook een gave auto en jawel, ook Maaike en Ivan hadden een te gekke Ford Mustang! Oh en wat vast niet iedereen op zijn eerste blind date heeft, is Miss België die de visagie komt doen.
Reactie bruidspaar: “26 augustus was onze dag, met prachtig weer en veel lieve mensen om ons heen. Dion heeft dit mooi weten te vatten in zijn beelden. Bijna ongemerkt bewoog hij om ons heen en wist hij in zijn foto’s de sfeer te pakken zoals wij hem die dag hebben beleefd. Een hele mooie herinnering aan de mooiste dag! Groetjes, Maaike en Ivan.”

augustus is bruiloftenmaand

augustus is bruiloftenmaand

Kleurenrookbommen

Uitnodiging André & Mirjam

Als je gaat trouwen en je bruiloft is tiptop in orde, dan hoort daar ook een bijzondere uitnodiging bij. Voor ik de bruiloft van André en Mirjam ga vastleggen op 7 oktober in Buren, kwam ik daarom bij ze langs om de trouwuitnodiging vorm te geven. Gewapend met kleurpoeder en kleurenrookbommen stond ik voor het bruidspaar, hun twee kinderen en hun hond. Ze stonden allemaal heel netjes in een wit T-shirt, maar daar was na de fotoshoot niets meer van over. Zelfs de hond deed (op veilige wijze) mee met ons kleurenfeestje. Het heeft tot een unieke regenboog-uitnodiging gezorgd.
Reactie bruidspaar: “Dion, wat gaaf!!! Helemaal leuk!! Ook je opzet is top!! We gaan ermee aan de slag.. Super thanks!”

augustus is bruiloftenmaand kleurenrookbommen