skip to Main Content
Ronnie Flex Ahoy

Met Ronnie Flex & Friends in Ahoy

Het was volgens hem de mooiste avond van zijn leven. Maar de show van Ronnie Flex & Friends op 17 juni 2016 in Ahoy was niet alleen een groot succes voor Ronnie zelf en de honderden gillende meisjes in de zaal, maar ook voor mij. Want de fotoshoot die ik ter promotie van de show had gedaan, zag ik vervolgens overal terug op social media, tijdens de show, op de concerttickets en zelfs op RTL Boulevard.

Voor dit verhaal moeten we een tijdje terug in de tijd. Vorig jaar januari werd ik gebeld door Bjorn Pinas van AT Bookings met de vraag of ik een korte promo en wat foto’s wilde schieten voor de aankomende show van Ronnie Flex in Ahoy. Voor iedereen die nog nooit van die naam gehoord heeft: hij is die rapper van onder andere het nummer ‘Drank & Drugs’ met Lil’ Kleine. Voor iedereen die niet weet wie dát is: Google.

Ideaal fotomodel

Terug naar de promotiefotoshoot. Op 1 februari had ik afgesproken met Ronnie Flex en Axel, zijn manager. We begonnen de dag met twee korte promotiefilmpjes en daarna kon ik aan de slag met de fotoshoot. Ik had toen nog géén idee dat mijn foto’s later zo’n grote rol zouden spelen en een eigen leven gingen leiden.* Dus ik voelde me heel relaxt en rustig en mijn zenuwen maakten plaats voor de drang om op de mooiste manier het concept van de show over te brengen via de foto’s. Het hielp wel dat Ronnie zelf ook heel rustig en vriendelijk was en dat hij het leuk vond om eraan mee te werken. Een ideaal fotomodel.

De hoofdfoto – die vervolgens werd gebruikt voor de hele campagne – is gemaakt boven op de transferbrug tussen Ahoy en de andere kant van de straat. Voor de fotografen onder ons: Ronnie valt goed op, omdat ik gebruik maakte van een losse flits. Zo kon ik het lichtniveau tussen de lucht en de rest van de compositie meer naar elkaar toetrekken. En zie je die letters op het scherm van Ahoy? Die lijken gefotoshopt, maar ze zijn écht echt. Ze hadden dat visualscherm speciaal aangezet voor de fotoshoot. Bedankt, Ahoy!

Ronnie Flex voor Ahoy

Oplichtende telefoons

Maar die promo en fotoshoot deden we natuurlijk niet voor niets! Op 17 juni 2016 kwam ik om vijf uur aan bij Ahoy. Ik had een eigen productiekamer voor al mijn apparatuur en zag mijn ex-collega’s terug van AT Bookings – het boekingskantoor van Ronnie en het bedrijf waarbij ik stage heb gelopen.

Onder luid gegil kwam Ronnie het podium op. De rechterkant van het podium was ingericht als een grote woonkamer waar de gastartiesten (de Friends van de Ronnie Flex & Friends show) konden chillen tot ze bij Ronnie het podium op werden geroepen. Dat was geen vervelend bezoek trouwens, met onder andere Lil’ Kleine, Broederliefde en Mr. Polska.

Ronnie Flex Ahoy

Maar wat een gigantische show! Ahoy gaf echt licht met al die oplichtende telefoons en lachende mensenmassa. En ja, het was ook enorm vet om mijn foto’s allemaal terug te zien op zulke enorm grote schermen. De mooiste avond van Ronnies leven staat ook zeker in de top tien van die van mij!

Ronnie Flex Ahoy

Ronnie Flex Ahoy

Wie was er ook aanwezig bij de show van Ronnie Flex & Friends?

Gear: 5dmkII, 5dmkIII, 24-70MM Tamron, 16-35MM Canon, 70-200MM Canon
Techniek: Dubbel back-uppen, de lichtshow in de gaten houden: want zonder gave lichtshow geen gave foto’s. Je bent best wel afhankelijk van de lichtman op zo’n avond.

*Jammer genoeg werd bij de eerste publicaties van mijn foto’s op het internet mijn naam niet vermeld. Niet zo slim, maar daar heb ik wel veel van geleerd.