skip to Main Content
Bruiloft Camping Frankrijk

Een bruiloft op de camping in Frankrijk

Twee jaar geleden kreeg ik mijn eerste klus als bruidsfotograaf. Lucas en Irene gingen trouwen en helaas had hun fotograaf last minute af moeten zeggen vanwege rugproblemen. Een vrolijk, jong stel dat volop van het leven geniet, op een prachtige camping en twee dagen van feesten en fotograferen. Super! Klein detail: ik moest wel even naar Frankrijk komen..

“Kun je morgen in Marseille zijn?”, vroeg Thomas (een goede vriend van Lucas en Irene) van evenementenbureau Evenses door de telefoon terwijl ik me voorbereidde op de volgende les aan de Rockacademie. Het was binnen een paar uur geregeld. De vliegtickets zaten in m’n mailbox, een Fiat 500 zou klaarstaan om me van het vliegveld naar het hotel te brengen en mijn broer Allard wilde graag mee als assistent. Ideaal en heel relaxt, want – buiten het feit dat dit m’n eerste bruiloftklus was van twee mensen die ik niet kende – zo kon ik me bezighouden met het allerbelangrijkste: het maken van goede foto’s. Hij regelde de logistiek, het vervoer en hielp me met m’n apparatuur. Dat ons vliegtuig vier uur vertraging had, daar kon hij ook niets aan doen.

Gelukkig was een vertraagd vliegtuig het enige dat tegenzat dat weekend. Na een heerlijk ritje in de Fiat kwamen we ’s avonds aan op de camping middenin het hart van de Provence. De familie van het bruidspaar komt er al jaren en zoals je op de foto’s kunt zien, is dat heel begrijpelijk! Allard en ik werden heel warm ontvangen en stortten ons direct in het feestgedruis. Er was een soort carnavalsavond bezig en iedereen was lekker bier aan het drinken met een stuk pizza in de hand. Dat was het mooie aan deze bruiloft: het was natuurlijk een formele gelegenheid, maar wel met genoeg ruimte voor een biertje en een grapje.

Bruiloft Frankrijk bruidsfotografie trouwerij

Spontaan en niet te zoet

De volgende dag, zaterdag – de gróte dag – was het echt tijd om mijn fotocamera’s uit de tas te halen. Zoals Lucas en Irene vooraf al aangaven: ‘We houden van spontane foto’s van iedereen, met grappige details en lachende gezichten. Niet te zoete foto’s, maar ze mogen wel lief zijn. We trouwen niet voor niets op een camping, het hoeft allemaal niet zo gelikt te zijn ;-).’ Het moesten bijzondere foto’s worden, door de juiste timing en nabewerking wilde ik het creatieve van de bruiloft ook in de foto’s terug laten komen.

Bruiloft Camping Frankrijk

Bruiloft Camping FrankrijkWant creatief was het zeker. Niet alleen omdat de trouwerij op een camping in Frankrijk plaatsvond, maar ook omdat het stel pas ná de borrel en het diner, ’s avonds om 9 uur elkaar het jawoord gaf! Gelukkig zeiden ze allebei ‘ja’, dat was toch zonde geweest na zo’n geslaagde dag ;-).

Tips van het internet

Was ik zenuwachtig? Ja, ik had allemaal bruiloftfotografie-tips afgedrukt van het internet en die gelezen in het vliegtuig. Ik was ook heel erg gefocust op het draaiboekje dat ik van tevoren had ontvangen – ik wou zeker weten dat ik overal op het juiste moment op de juiste plek was. Maar door gewoon op dat moment te vragen of mijn camera en ik gewenst waren, liep alles gesmeerd. Eigenlijk ging het allemaal vrij vanzelf en ik ben enorm blij met het resultaat.

Bruiloft Camping Frankrijk

Inmiddels heb ik in twee jaar tijd al een heleboel meer fotografieklussen van bruiloften gehad, maar dit bijzondere eerste trouwavontuur is een van de bruiloften die ik niet gauw meer vergeet. En gelukkig waren Irene en Lucas net zo tevreden met de foto’s als ik: ‘Ik ben nog steeds heel erg blij met alle foto’s, ze zijn zoooo mooi! Zag dat je op je website ook een mooie foto hebt gebruikt, cool! Heb je al meer bruiloften gefotografeerd? Ik zal je altijd aanbevelen, daar mag je op rekenen ;-)’.

Bruiloft Frankrijk trouwfotografie

Wat vinden jullie van de foto’s van de bruiloft?

Gear: 5dmkII en 5dmkIII, 70-200 MM lens en 24-70.
Techniek: Slim switchen tussen twee lenzen door twee camera’s te gebruiken. Waarom? Ze vullen elkaar goed aan. Als je op een bepaald moment net die andere lens nodig hebt voor een ander type shot (‘wide’ in plaats van close-up of close up in plaats van ‘wide’) dan moet je die lens wisselen. Dat kost tijd: moment weg. Door twee camera’s te gebruiken, kon ik elk moment pakken.